Точка зору: Уряд підвищує ціни на газ щоб закрити прогалину в бюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Уряд підвищує ціни на газ щоб закрити прогалину в бюджеті

Енергетика
377
Уряд підвищує ціни на газ, аби закрити прогалину в бюджеті. Таку думку висловив експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава.
"Поряд із подією минулого тижня секвестром державного бюджету і планованим отриманням кредиту МВФ, підвищення цін на газ, в першу чергу, націлене на наповнення бюджету", - зазначив експерт.
Він нагадав, що для потреб населення повинен використовуватися природний газ, видобутий в Україні. "Собівартість видобутку природного газу основним українським виробником - "Укргазвидобутком", становить близько 30 доларів за тисячу кубометрів. Після підвищення, мінімальна ціна газу для населення становитиме приблизно 67 доларів, а для підприємств, що забезпечують житлофонд гарячою водою і теплом, ще вище - більше 110 доларів", - підкреслив В.Застава.
Говорячи про можливі наслідки підвищення цін на газ, експерт зазначив, що уряд може зіткнутися із системною ситуацією неплатежів за комунальні послуги.
"Соціологічні дослідження Інституту Горшеніна чітко показують, що при підвищенні тарифів лише третина респондентів збирається оплачувати послуги ЖКГ в повному обсязі. При цьому, дві третини українців нові тарифи оплачувати не зможуть - частково або ж повністю. Підвищення цін на газ для населення суперечитьочікуванням суспільства - за даними наших досліджень, після підписання харківських угод про продовження перебування в Україні Чорноморського флоту, майже 40% українців чекали зниження ціни на газ", - підкреслив експерт.
Однак, зазначив В.Застава, нинішня українська влада не боїться розчарувати свій електорат і не побоюється приймати непопулярні рішення напередодні місцевих виборів.
"Ймовірно, керівництво Партії регіонів вважає, що ухвалений закон про місцеві вибори забезпечить їм перемогу в більшості регіонів. У цій ситуації вони просто нехтують думкою виборців", - сказав В.Застава.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас