Азаров: Переговори із МВФ щодо надання кредиту Україні завершено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Переговори із МВФ щодо надання кредиту Україні завершено

Казна та Політика
1264
Переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо надання кредиту Україні завершено. Про це, відкриваючи засідання уряду, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Фінансова підтримка МВФ дозволить Україні витримати вплив світових фінансових явищ, які продовжуються", - зазначив М.Азаров.
Він наголосив, що в ході переговорів з МВФ уряд відстоював державницькі позиції, а тому умови меморандуму лояльніші аніж у угоди, яка була укладена попереднім урядом. "Не буду приховувати зобов'язання, які бере Україна на себе достатньо складні. Але всі вони складаються у наше власне бачення розвитку країни. Хіба не в наших інтересах скоротити дефіцит бюджету поточного року до 5%, а наступного року - до 3,5%? Хіба можна далі жити в борг? Тобто, альтернативи немає. Треба наводити порядок в державних фінансах, жорстко економити грошові кошти, заощаджувати енергоресурси, проводити реформи. Іншого шляху в держави немає", - зазначив М.Азаров. Він також зазначив, що вимоги МВФ є типовими, для європейських країн.
Нагадаємо, 7 липня ц.р. віце-прем'єр Сергій Тігіпко повідомив, що завершено роботу з місією МВФ, яка знаходилася більше тижня в Києві. Практично більшість питань узгоджена, але ще до кінця тижня ми відпрацюємо в робочому режимі той меморандум, який повинен бути підписаний з 2 сторін, - з боку України і МВФ", - відзначив С.Тігіпко.
За його словами, програма співпраці між Україною і МВФ передбачає термін дії - 2 року і 5 місяців, об'єм фінансування - 14 млрд 900 млн. дол., процентна ставка - приблизно 3,5% річних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас