Податок на депозити з'явиться не раніше 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на депозити з'явиться не раніше 2013 року

Кредит&Депозит
825
Депозитний податок, закладений в новій редакції Податкового кодексу, швидше за все, буде введений в 2013 році і обмежиться 5 відсотками. Про це повідомили експерти, опитані газетою "Сегодня".
"Стягувати податки будуть лише з відсотків, нарахованих по вкладу, а сам депозит повністю повертатиметься вкладнику після закінчення терміну, передбаченого договором, або за необхідності - достроково. Хочу додати, що ставка податку в 5% на даний момент лише розглядається, але, по-моєму, вона досить компромісна і досить комфортна як для держави, так і для кишені вкладника", - заявив Ігор Шевченко, директор департаменту організації продажів роздрібного банкінгу банку "Фінанси і Кредит".
"Податковий кодекс прийнятий лише в першому читанні, і його розгляд триватиме лише осені, а податок планується ввести з 1 січня 2013 року. Якихось подробиць про стягнення податку поки немає, але, виходячи з логіки, оподатковуватися будуть відсотки, нараховані банком після 1 січня 2013 року", - додала Тетяна Єфименко, заступник міністра фінансів.
"Розробники документа, тобто уряд, не деталізували, з яких саме депозитів стягуватиметься податок, і не виділили в спеціальну групу якісь окремі види вкладів, до яких застосовувалися б якісь пільги. Це означає, що в разі прийняття депутатами цих норм в існуючій редакції, обкладатися податками будуть відсотки по всіх видах банківських вкладів, включаючи поточні рахунки, депозити з можливістю поповнення і часткового зняття, вклади в золоті і всіх видах валют", - уточнив Валерій Олійник, заступник голови правління Діамантбанку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас