Міністр фінансів Франції: Бюджетним дефіцитом хворіє вся Європа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Франції: Бюджетним дефіцитом хворіє вся Європа

Казна та Політика
214
Бюджетним дефіцитом хворіє вся Європа, заявила в інтерв'ю Handelsblatt міністр фінансів Франції Крістін Лагард, коментуючи відмову G20 підтримати податок на транзакції. За її словами, ЄС необхідно освоювати нові фінансові джерела і податок на транзакції - один з них, передає РБК daily.
"Я знаю, що тут ми опинилися в ізоляції. Проте МВФ дійшов до висновку, що технічно податок на транзакції здійснимий. А МВФ знає, про що говорить. Але в будь-якому разі ми повинні запобігти ситуації, за якої цей податок став би причиною втечі капіталу", - сказала глава французького мінфіну.
Коментуючи можливість санкцій по відношенню до порушників Пакту стабільності, К.Лагард погодилася з думкою ЄЦБ, що міністри фінансів зможуть самі їх призначати. "Якщо якась з країн порушила правила, то санкції можуть призначатися автоматично в тому випадку, якщо в раді міністрів фінансів проти цього не існує кваліфікованої більшості", - відзначила міністр.
Вона також пообіцяла, що результати нових банківських стрес-тестів будуть опубліковані 23 липня. Всього ж буде перевірено 91 банк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас