Обама: Реформа регулювання фінансового сектора країни покладе епосі безвідповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Реформа регулювання фінансового сектора країни покладе епосі безвідповідальності

249
Реформа регулювання фінансового сектора країни покладе епосі безвідповідальності. Таку заяву зробив Президент США Барак Обама, закликавши сенат до швидкого ухвалення законопроекту, щоб він міг підписати його вже наступного тижня. За словами Б.Обами, реформа зможе запобігти ще одній кризі і позитивно відіб'ється на американській економіці, передає РБК з посиланням на Associated Press.
1 липня законопроект про реформу регулювання фінансового сектора країни схвалила палата представників конгресу США. Як повідомили представники влади, "за" віддали свої голоси 237 людей, тоді як "проти" опинилися 192 конгресмени. У своєму письмовому зверненні з нагоди ухвалення документа Б.Обама назвав це рішення конгресменів "перемогою кожного американця", якого торкнулися криза, обвал ринків і скорочення робочих місць.
В той же час повідомлялося, що сенат США відклав голосування по законопроекту на середину липня 2010 р.
Нагадаємо, в рамках реалізації фінансової реформи, зокрема, запроваджується так зване "правило Волкера" (Пол Волкер - колишній глава Федеральної резервної системи США і нинішній економічний радник Б.Обами), яке припускає обмеження на банківську практику торгівлі цінними паперами на власні кошти (proprietary trading). Таким чином, "правило Волкера" розділяє одночасне ведення комерційної і інвестиційної діяльності фінансових організацій для запобігання пов'язаним з цим ризикам. Банківські організації також будуть зобов'язані виділяти кошти для створення спеціального фонду на випадок нових фінансових "катаклізмів".
Ще одним нововведенням фінансової реформи стане скорочення розмірів виплат, що стягуються банками з рітейлерів при оплаті покупцем товару або послуги за допомогою дебетової карти (еквайрінгові послуги).
Крім того, фінансова реформа зобов'язує хедж-фонди і інвестиційні компанії створювати "книги відгуків", вміст яких перевірятиметься фінансовими регуляторами. Реформа також передбачає створення спеціального Агентства із захисту споживачів фінансових послуг. Нове агентство діятиме при Федеральній резервній системі США і захищатиме іпотечних позичальників, тримачів кредитних карт, а також користувачів різних фінансових продуктів.
В цілому ж посилення наглядових функцій у сфері банківського регулювання, за задумом ініціаторів реформи, забезпечить якісніший аналіз ситуації на ринку, що дозволить заздалегідь відстежувати компанії з високим рівнем ризику, що представляють небезпеку для системи, і приймати превентивні заходи по запобіганню можливим наслідкам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас