Партнери ВР відмовилися розділити витрати на ліквідацію аварії в Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партнери ВР відмовилися розділити витрати на ліквідацію аварії в Мексиканській затоці

336
Двоє партнерів компанії BP відмовилися розділити витрати на ліквідацію наслідків аварії в Мексиканській затоці, передає телеканал "Росія 24".
Як повідомив у вівторок представник ВР Ендрю Гоуєрс, компанія "МОЕКС Офшор 2007" повернула виставлений минулого місяця британським концерном рахунок за проведення робіт з очищення затоки від нафти на суму $111 млн. Інший партнер ВР, американська нафтова корпорація "Анадарко петролеум", відмовилася оплачувати пред'явлений на минулому тижні рахунок у розмірі $272 млн.
"Ми дуже розчаровані, що наші партнери не змогли виконати покладену на них відповідальність. Проте ми не відмовимося від виконання своїх обов'язків", - сказав Е.Гоуєрс.
Компанія "МОЕКС", власником якої є японська "Міцуї", володіє 10% акцій родовища "Макондо", на якому 20 квітня цього року сталася аварія. Компанія "Анадарко" - власник 25% акцій родовища, тоді як ВР належить 65% активів. Представники "Анадарко" пояснюють свою відмову платити по рахунках тим, що британський концерн повністю несе провину за аварію, оскільки не дотримувався необхідних правил безпеки при експлуатації устаткування і недбало ставився до своїх обов'язків.
Донині витрати ВР на ліквідацію наслідків екологічного лиха вже перевищили три мільярди доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас