Нафта падає в ціні після різкого зростання напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта падає в ціні після різкого зростання напередодні

Енергетика
452
Серпневі ф'ючерси на нафту 14 липня торгуються з пониженням, котирування ф'ючерсів знаходяться на негативній території після різкого зростання у вівторок.
Поки, станом на 07:40 мск ф'ючерси на WTI впали на 0,22% ($0,17 за барель) до позначки $76,98 за барель, ф'ючерси на Brent втрачають 0,29% ($0,22 за барель) і тримаються на відмітці $76,43.
Нагадаємо, що ціна на нафту у вівторок різко подорожчала завдяки зростанню на фондових ринках, викликаному хорошим початком сезону квартальних звітів. Серпневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI зросли на $1,87 до $76,81 за барель. Під час торгів ціна на нафту піднімалася до $77,42 за барель.
Світовий попит на нафту наступного року трохи знизиться, прогнозують експерти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Попит на нафту, за даними агентства, складе наступного року 87,84 млн. барелів на добу. Споживання нафти зросте відповідно на 1,35 млн. барелів на добу.
Цього року агентство, яке консультує 28 країн в питаннях енергетики, прогнозує зростання попиту на нафту на 1,77 млн. барелів на добу.
Тиск на ринок надали повідомлення про те, що Сенат США почне дебати щодо законопроекту про обмеження вуглекислих викидів електроенергетичних компаній вже в липні, заявив лідер сенатської більшості Гарі Рід (Harry Reid).
За словами Ріда, закон буде направлений проти забруднення довкілля комунальними компаніями, проте він відмовився відповісти на питання, чи буде встановлений конкретний ліміт на емісії парникових газів.
Рід додав, що закон торкнеться ще трьох проблем: ліквідації нафтової плями в Мексиканській затоці, зниження споживання енергії і стимулювання технологій з виробництва поновлюваних джерел енергії.
Рід заявив, що законопроект буде оприлюднений в районі 26 липня, і Сенат негайно почне його обговорення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас