Український ринок акцій у вівторок виріс на сильній світовій корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок виріс на сильній світовій корпоративній звітності

Фондовий ринок
130
Провідні українські фондові біржі у вівторок закріпилися в "зеленій зоні" на хвилі позитиву зі світових ринків, сформованого сильним відкриттям сезону корпоративної звітності. За підсумками торговельної сесії індекс "Української біржі" виріс на 0,96% - до 1993,79 пунктів, індекс ПФТС - на 0,41%, 798,43 пунктів.
Разом з тим, на біржах зберігся низький торговий обіг, зважаючи на практично повну відсутність активності на ринку в першій половині дня.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин, під закриття сесії індекс УБ спробував подолати рівень у 2000 пунктів услід за американськими майданчиками, які відкрилися практично із 1%-им зростанням, "проте сил "биків" все ще не досить".
За його словами, в результаті на тлі млявої торгівлі, яка спостерігалась упродовж більшої частини торговельної сесії, стався черговий підхід до психологічного рівня (2000 пунктів) і подальший відскік.
В той же час, як зазначив експерт, світові ринки виглядають досить оптимістично після сезону корпоративної звітності, що стартує в понеділок, за другий квартал 2010 року.
Зокрема Alcoa показала прибуток, який виявився трохи вищим за очікування, проте прогнози з ринку досить позитивні. Компанія Posco так і не змогла перевищити очікування ринку, проте поліпшила прогнозні показники на 2010 рік.
Крім того, BMW заявила про поліпшення прогнозних показників на другий квартал і 2010 рік в цілому.
"В таких умовах світові ринки виглядають оптимістично, навіть не дивлячись на публікацію показників індексу настроїв в ділових колах Німеччини і ЄС, істотно гіршу за очікування, а також індексу випереджаючих економічних індикаторів Великобританії", - зазначив А.Шевчишин.
При цьому зниження рейтингу Португалії агентством Moody’s мало лише обмежений і нетривалий вплив.
На УБ гравці зберегли основну активність в акціях "Укрнафти" (+1,45%).
За словами А.Шевчишина, оптимістичні прогнози розвитку ринку гірничо-металургійного комплексу від Alcoa і Posco надали підтримку акціям металургійних підприємств.
Найбільший інтерес українських інвесторів був зосереджений в акціях Алчевського меткомбінату (+0,97%), Єнакіївського метзаводу (+1,62%) і "Азовсталі" (+0,75%).
Разом з тим, акції Маріупольського меткомбінату ім Ілліча (-1,79%) як і раніше в аутсайдерах сектора на тлі очікуваної додаткової емісії акцій для об'єднання з "Метінвестом".
Сформований в секторі позитив підтримав також ціни коксохімзаводів, лідером активності серед яких стали папери Авдіївського КХЗ (+0,63%), а лідером зростання в секторі - Ясиновського КХЗ (+2,07%).
Крім того, подорожчали акції "Інтерпайп Новомосковського трубного заводу" (+5,97%) , тоді як папери "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" впали на 2,8%.
В той же час, в більшій частині торговельної сесії акції машинобудівників виглядали істотно гірше за ринок. Проте після відкриття "гепом" вгору торгів в США велика частина акцій вийшла з "червоної зони", при цьому лідером зростання стали акції "АвтоКрАЗа" (+7,37%) і "УкрАВТО" (+1,42%).
Лідером зростання на ринку заявок УБ стали акції "Галнафтогаза" (+13,31%), активність і інтерес до яких істотно виріс після переведення паперів з ринку котирувань.
На УБ у вівторок з акціями укладено операції на 59 млн грн., обсяг торгів на терміновому ринку склав 14,4 млн грн.
На ПФТС цього дня з акціями укладено операцій на 17,4 млн грн.
На думку А.Шевчишина, досить позитивний настрій на світових ринках підтримує українських "биків", проте доки складно оцінити, наскільки цього позитиву вистачає для вітчизняних інвесторів, аби стриматися в заданому тренді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас