На фондовий ринок Європи повернулись оптимістичні настрої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фондовий ринок Європи повернулись оптимістичні настрої

Фондовий ринок
149
У вівторок, 13 липня, на українському фондовому ринку переважала позитивна динаміка. "Після позитивного відкриття, ринок занурився на негативну територію, далі на зовнішньому позитиві поновилося зростання, що дозволило вийти в зелену зону", - розповідає трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекін.
На закритті торгів значення індексу УБ склало 1993,79 базисних пунктів, додавши, таким чином, 0,96% відносно закриття торгів в понеділок. Обсяг торгів за день склав 70,9 млн. гривень, з яких 14,3 млн. гривень обіг в секції термінового ринку. На закритті більшість ліквідних паперів знаходилися в зеленій зоні.
Динаміку краще за ринок показали акції трубних компаній, які вчора лідирували за темпами зниження за сесію, так HRTR і NVTR додали за день 2,15% і 5,97%. Гірше за ринок завершили день папери MMKI і MTBD, капіталізація яких зменшилася на 1,79% і 2,22% відповідно. За обсягом торгів лідирують ALMK і UNAF, з результатом 9,5 млн. гривень і 7,2 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій UNAF і USCB, з яких уклали 383 і 202 операції відповідно.
"За результатами сьогоднішньої торговельної сесії індексу Української біржі практично вдалося повернутися вище за рівень 2000 пунктів, що може означати істотне підвищення шансів на переважання позитивної динаміки протягом поточного торговельного тижня. В той же час, зараз ф'ючерсам на індекс S&P 500 удається подолати рівень 50-денною ковзаючою середньою. Таким чином, учасники ринку ставлять на продовження зростання ризикових активів, нехтуючи необхідністю формування консолідації", - вважає старший аналітик iTrader Павло Ільяшенко.
Початок сезону квартальних звітів в США почався з позитивних сигналів для учасників ринку. Квартальні результати Alcola перевершили очікування інвесторів, склавши 13 центів прибутку на акцію проти очікуваних 12 центів. Проте в даному випадку, слід пам'ятати, що консенсус прогноз результатів другого кварталу раніше був знижений на побоюваннях уповільнення світової економіки. Таким чином, ми можемо говорити лише про перевищення консервативно переглянутих очікувань.
Попри те, що позитивні фінансові результати були опубліковані після закриття торговельних майданчиків в США, торговельна сесія в АТР пройшла при перевазі ведмедів. Слабка динаміка цін на житлову нерухомість в КНР підтвердила побоювання деяких учасників ринку про те, що дії місцевих регуляторів, націлені на охолодження активності на ринку нерухомості є ефективними, що і призвело до переважання негативної динаміки на ринках ризикових активів. Проте вже до відкриття європейських майданчиків на світові ринки повернулися оптимістичні настрої, які вже під час торговельної сесії вилилися протягом ралі минулого тижня.
Також слід відзначити низку подій пов'язаних з діяльністю рейтингових агентств. Так, Moody's знизило суверенний рейтинг Португалії з рівня Aa2 до рівня A1, зберігши стабільний прогноз. Нагадаємо, що ЄЦБ зараз бере під забезпечення зобов'язання, що мають рейтинг вище BBB. Тим часом S&P підтвердило рейтинг Великобританії на рівні AAA, проте негативний прогноз залишився без змін. Також цікаво, що глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше в інтерв'ю французької Liberation знову вказав на проциклічну природу рішень рейтингових агентств, підкресливши, що світова фінансова система потребує більшої кількості рейтингових агентств.
На економічному фронті можна відзначити показники рівня економічних настроїв в Європі (German ZEW Economic Sentiment і ZEW Economic Sentiment) зниження яких перевершило очікуування учасників ринку, проте не мало істотного впливу на динаміку світових майданчиків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас