Янукович пропонує депутатам створити Раду ринкового нагляду при Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович пропонує депутатам створити Раду ринкового нагляду при Мінекономіки

Казна та Політика
186
Президент Віктор Янукович пропонує Верховній Раді створити Раду ринкового нагляду при Міністерстві економіки. Про це говориться в законопроекті №6694 "Про ринковий нагляд і контроль продукції", який зареєстрований у Раді 9 липня.
Згідно із законопроектом, Президент пропонує заснувати цю раду як консультативно-дорадчий орган з питань ринкового нагляду і сформувати її з представників Мінекономіки, Державної митної служби та інших органів ринкового нагляду (право визначати їх перелік пропонується надати Кабміну).
Повноваження ради, згідно із законопроектом, полягають у розробці і представленні Мінекономіки пропозицій із удосконалення системи ринкового нагляду і усунення дублювання сфер відповідальності органів ринкового нагляду, сприяння рівноправному діалогу між підприємствами і їх об'єднаннями, наглядовими органами і Митницею.
Також Президент пропонує визначити основні принципи проведення ринкового нагляду, які полягають в контролі над продукцією не на етапі виробництва, як зараз, а на етапі реалізації продукції.
Законопроект також регулює порядок проведення перевірок продукції наглядовими органами, порядок прийняття санкцій відносно товарів, які не пройшли перевірку (обмеження реалізації продукції або повна її заборона, а також вилучення продукції з ринку).
При цьому Янукович пропонує велику частину перевірок проводити в невиїзному режимі, аби менше перешкоджати госпдіяльності підприємств
Методику використання обмежувальних заходів, згідно із законопроектом, повинен затверджувати Кабмін.
Також Президент пропонує Раді ввести принцип мовчазної згоди при роботі Митниці з органами ринкового нагляду.
Він передбачає, що якщо Митниця припинила оформлення товару на прохання наглядових органів, але протягом 3 днів не отримала від них інформації про прийняті заходи відносно цього товару, то Митниця відновлює його оформлення.
Як повідомлялося, в травні 2009 року Кабінет Міністрів ввів до 31 грудня 2010 року мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових і позапланових перевірок суб'єктів підприємницької діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас