Науковці: Пластикові пакети переносять кишкову паличку та сальмонелу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці: Пластикові пакети переносять кишкову паличку та сальмонелу

188
Пластикові пакети небезпечні для здоров'я споживачів, оскільки містять потенційно смертельно небезпечні бактерії, стверджують науковці.
Про це говориться в дослідженні співробітників університету Аризони. Аналіз пластикових пакетів багаторазового використання показав, що половина з них містить сліди кишкової палички E.coli, а на багатьох сумках виявлена сальмонелла.
Пластикові пакети багаторазового використання дуже популярні в багатьох країнах - їх безкоштовно роздають у супермаркетах. За статистикою, тільки британці користуються сотнями мільйонів таких пакетів, зазначає Daily Telegraph. Переважна більшість споживачів їх не миє після кожного походу за покупками, що і робить сумки потенційними рознощиками зарази.
Багато господарських сумок виготовляється з джуту або пропилену, що допомогло зменшити кількість так званого чистого пластика, використовуваного в пакетах, на 40% за останні три роки. Але не дивлячись на їх екологічність, вони стають небезпечними для здоров'я, якщо їх регулярно не мити. Найбільшу небезпеку багаторазові пакети представляють для дітей, які більш уразливі до E.coli.
Зазначимо, в минулому році хіміки з Японії виявили, що пластик, який традиційно вважається досить стійким забрудником довкілля, здатний швидко розкладатися в океані.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас