Саркозі: Дефіцит бюджету Франції в 2011 році скоротиться до 6% від ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Дефіцит бюджету Франції в 2011 році скоротиться до 6% від ВВП

Казна та Політика
207
Дефіцит бюджету державного сектора Франції наступного року скоротиться до 6% від ВВП проти 8% від ВВП в 2010 році і досягне 3% від ВВП в 2013 році, до якого влада країни пообіцяла досягти встановленої в єврозоні норми стосовно бюджетного дефіциту, заявив у понеділок президент Франції Ніколя Саркозі.
Як передає Dow Jones Newswires, під час телевізійного інтерв'ю Саркозі, що тривало протягом години, в черговий раз заявив про те, що його уряд скоротить крупний бюджетний дефіцит, як і було до цього обіцяно. Президент заявив про те, що уряд вже зробив кроки для того, щоб досягти цієї мети, і продовжить рухатися в цьому напрямі. Заходи в цій області можуть включати, наприклад, скорочення числа державних службовців і проводитися за допомогою майбутніх пенсійних реформ.
Дефіцит бюджету Франції в 2009 і 2010 роках перевищив 100 млрд. євро. У зв'язку з цим рішучість уряду країни скоротити бюджетний дефіцит береться під сумнів з боку економістів і учених, особливо на тлі відновлення економіки, яке носить лише помірний характер. При цьому в короткостроковій перспективі не очікується істотного зростання економічної активності після рецесії в світовій економіці 2008 року.
Незважаючи на цю негативну обстановку, уряд Франції скоротив свої витрати на стимулювання економіки, що, у свою чергу, призвело до скорочення бюджетного дефіциту в 2010 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас