ЄС: Банки мають вирішити проблеми дефіциту капіталу своїми силами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Банки мають вирішити проблеми дефіциту капіталу своїми силами

Казна та Політика
283
Влада Європейського союзу хоче, щоб банки спробували самостійно залучити необхідні кошти для вирішення проблем недостатності капіталу, перш ніж звертатися за допомогою до держави, якщо стрес-тести, що проводяться регуляторами, виявлять вразливі місця в банківському секторі.
"Перш за все це завдання для самих банків, - цитує виступ міністра фінансів Нідерландів Яна Кеса де Ягера агентство Bloomberg. - Їм буде виділено час для самостійного рефінансування на ринку, проте країни негайно оголосять про наявність певної державної підтримки".
Комісар ЄС з економічної і кредитно-грошової політики Оллі Рен вважає, що спершу банкам варто звернути увагу на ринкові джерела фінансування, щоб зміцнити капітальні ресурси. Якщо банкам не вдасться залучити кошти на ринку, то "першою лінією державного захисту мають стати державні фонди", додав Рен. При цьому окремі ризики банківської галузі розглядатимуться в індивідуальному порядку.
Регулятори Європейського Союзу перевіряють стійкість 91 банку регіону, що складає 65% європейській банківській галузі. У вівторок міністри фінансів ЄС детально обговорять процедури проведення стрес-тестів і розкриття їх результатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас