США відновили заборону на глибоководне буріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відновили заборону на глибоководне буріння

Енергетика
204
Адміністрація президента США Барака Обами відновила заборону на глибоководне буріння, введену після аварії на платформі BP в Мексиканській затоці, йдеться в повідомленні міністерства юстиції США.
Якщо раніше заборонялося буріння у водах завглибшки понад 500 футів (152 м) терміном на 6 місяців, то тепер формулювання мораторію змінено на "забороняється діяльність будь-яких глибоководних плавучих засобів з можливістю буріння". Проте переглянута заборона передбачає відновлення буріння в разі, якщо стандарти безпеки в галузі підвищаться, чого не було раніше. Для цього компанії повинні переконливо довести, що в разі аварії вони зможуть негайно блокувати витік нафти.
Однією з головних причин перегляду заборони стали судові позови компаній галузі, з яких суд Нового Орлеана виніс ухвалу про те, що така заборона була необґрунтованою і допускала дуже широке тлумачення.
Юристи міністерства юстиції США стверджують, що тепер подібні позови і рішення стосовно них не мають значення, "оскільки оскаржуване в позовних заявах позивачів рішення більше не існує".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас