Британські вчені з'ясують, чому на Землі стає більше людей і які від цього можуть бути наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські вчені з'ясують, чому на Землі стає більше людей і які від цього можуть бути наслідки

251
Королівське наукове товариство Великобританії проведе масштабне дослідження причин і наслідків зростання населення Землі.
В дослідженні візьмуть участь екологи, економісти, юристи і теологи з декількох країн, в числі яких Великобританія, Китаю, США і Бразилія. Робота буде завершена на початку 2012 року.
Головною метою дослідження стане вивчення причин різкого збільшення кількості людей і наслідків цього явища на економічну, соціальну і політичну ситуацію в світі.
Згідно з останніми даними, за останні 80 років населення планети різко зросло: якщо в 1930 році воно складало 2 млрд осіб, то зараз цей показник досяг 6,8 млрд. Як очікується, до 2050 року на Землі житимуть вже 9 млрд людей.
Дослідження Королівського наукового товариства очолить лауреат Нобелівської премії Джон Салстон, який займався проектом з вивчення геному людини.
Як заявив сам Салтон, тема зростання світового населення розбурхувала товариство впродовж останніх десятиліть, і зараз це питання знову переходить в політичну площину. Саме тому члени Королівського товариства приступлять до дослідження, яке об'єктивно розгляне наукові передумови для зростання населення, культурні і географічні чинники, що впливають на нього, а також на можливі наслідки зростання населення.
Джонатан Порріт, один з учасників групи, яка працює над проектом, вважає, що результати дослідження зможуть відповісти на питання, що викликають в науковому співтоваристві запеклі суперечки.
"Дехто вважає, що зростання населення планети взагалі неважливе, і чим більше людей, тим краще. Але інші - і я в їх числі - кажуть, що зростання населення матиме наслідки для всього людства", - повідомив учений.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас