S&Р підтвердило вищий кредитний рейтинг Великобританії, проте зберегло негативний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&Р підтвердило вищий кредитний рейтинг Великобританії, проте зберегло негативний прогноз

Казна та Політика
192
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&Р) підтвердило вищий кредитний рейтинг Великобританії на рівні AAA (довгочасний), при цьому прогноз щодо рейтингу залишається негативним, повідомила рейтингова служба, пише РБК. В той же час представники агентства підтвердили і короткочасний суверенний кредитний рейтинг європейської країни на рівні A-1+.
S&Р пояснює це рішення тим, що економіка Великобританії є багатою і диверсифікованою, наголошується достатня гнучкість фінансової і валютної політики. Позитивом є також хороша ситуація на ринку праці. Крім того, у Великобританії є хороші фондові ринки з постійним попитом на довгочасні надійні капіталовкладення.
В той же час, пояснюють аналітики, Великобританія зіштовхується з випробуваннями, в основному через труднощі у сфері державного фінансування в 2007-2009 рр., а також з державним боргом, який виріс на 23% від ВВП. Це найбільший показник зростання заборгованості серед всіх країн, що мають рейтинг ААА.
Негативний прогноз щодо рейтингів відображає думку аналітиків агентства, що рейтинги можуть бути знижені, якщо уряд Великобританії не виконає свою програму консолідації бюджетів.
Нагадаємо, що в травні 2009 р. Standard&Poor's переглянуло прогноз щодо довгочасного суверенного рейтингу Великобританії з "стабільного" на "негативний". Причиною цього стало "структурне погіршення державних фінансів і відсутність чіткого плану фіскальної консолідації".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас