Суд заарештував екс-першого заступника голови "Нафтогазу" Діденка до 13 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував екс-першого заступника голови "Нафтогазу" Діденка до 13 вересня

Казна та Політика
241
Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для колишнього першого заступника голови Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Ігоря Діденка утримання під вартою строком на 2 місяці, тобто до 13 вересня. Таке рішення суд прийняв на засіданні.
Таким чином, суд змінив запобіжний захід для Діденка з підписки про невиїзд на арешт.
При ухваленні рішення була врахована можливість екс-першого заступника голови "Нафтогазу" впливати на слідство і ухилятися від нього, оскільки той має дозвіл на проживання в Іспанії.
У свою чергу адвокат Діденка Ігор Степанов повідомив журналістам, що має намір оскаржити це рішення в апеляційному порядку.
За його словами, суд не виніс ухвали із клопотання депутатів Верховної Ради про узяття Діденка на поруки, що, на думку Степанова, може стати підставою для відміни рішення про узяття його під варту.
"Слідство не надало жодного доказу на користь запобіжного заходу. Більш того, було клопотання народних депутатів про те, аби запобіжний захід був змінений на узяття на поруки. Суддя цього клопотання навіть не розглянула", - сказав адвокат.
На його думку, у судді вже було підготовлено рішення ще до судового слухання.
Як повідомлялося, 9 липня Служба безпеки України затримала Діденка в Києві в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна у особливо великих розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу).
8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. кубометрів транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, який належав компанії "РосУкрЕнерго".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас