Тимошенко закликає викликати Януковича на допит ТСК щодо розслідування винесення рішення Стокгольмським судом по справі "Нафтогазу" проти RUE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко закликає викликати Януковича на допит ТСК щодо розслідування винесення рішення Стокгольмським судом по справі "Нафтогазу" проти RUE

Енергетика
287
Лідер опозиції Юлія Тимошенко закликає викликати на допит тимчасової слідчої комісії ВР щодо розслідування винесення рішення Стокгольмським судом по справі НАК "Нафтогаз" проти RosUkrEnergo Президента Віктора Януковича. Про це вона заявила під час засідання ТСК у Верховній Раді.
"Я хотіла би, щоб В.Янукович як і інші люди - Льовочкін, Бойко, Фірташ були виведені з тіні... і щоб так само як і я В.Янукович відповідав на запитання перед комісією", - сказала Ю.Тимошенко.
У свою чергу, голова комісії, народний депутат НУ-НС Роман Зварич зазначив, що не заперечує проти виклику В.Януковича на засідання комісії.
У той же час слід зазначити, що у ході допиту під час засідання ТСК за участю представника Генпрокуратури Ю.Тимошенко передала копії газових угод, рішень Шевченківського суду Києва. Вона зазначила: "Усі дії мене як прем'єр-міністра...керівництва НАК "Нафтогаз" і митників були абсолютно законними щодо розмитнення 11 млрд куб. м газу... А операцію яку проводить Янукович разом з силовими структурами мають намір збанкрутити НАК, який займається видобутком газу його транспортуванням і збереженням".
Р.Зварич додав, що про час і місце проведення наступного засідання комісії буде повідомлено окремо. При цьому він зазначив, що міністр палива та енергетики Юрій Бойко не зважаючи на постійні звернення комісії не з'явився на засідання для представлення інформації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас