АМКУ попередив банки про відповідальність за "нав'язування" своїм позичальникам страхових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ попередив банки про відповідальність за "нав'язування" своїм позичальникам страхових компаній

479
Антимонопольний комітет України (АМКУ) попередив банки про відповідальність за "нав'язування" своїм позичальникам страхових компаній. Як говориться в прес-релізі АМКУ, лист відповідного змісту був направлений головою комітету Олексієм Костусевим на адресу керівників "Райффайзен Банку Аваль", "ОТП Банку", "Укрсиббанку", "Приватбанку" і "Укрсоцбанку".
"Вважаю за необхідне попередити, що в разі надходження до АМКУ хоч би однієї письмової скарги, яка свідчитиме про продовження практики нав'язування споживачам певних страхових компаній, - проти цього банку буде порушено справу", - говориться в листі А.Костусєва. При цьому нагадується, що за результатами розгляду АМКУ справ про порушення конкурентного законодавства банки можуть бути оштрафовані на суму до 10% річного доходу.
Як повідомлялося, 29 квітня ц.р. АМКУ рекомендував "Приватбанку", "Райффайзен Банку Аваль", "Укрсоцбанку", "ОТП Банку" і "Укрсиббанку" проводити прозорий відбір компаній, які страхуватимуть позичальників під час укладення кредитних договорів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас