ОЕСР закликає Німеччину посилити контроль за банківським сектором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР закликає Німеччину посилити контроль за банківським сектором

109
Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) закликає уряд Німеччини вжити заходів для посилення контролю за банківською діяльністю в цілях оздоровлення держбюджету. Про це заявив директор центру податкової політики і адміністрування ОЕСР Джеффрі Оуенс в інтерв'ю газеті Berliner Zeitung.
На його думку, в поліпшенні системи оподаткування криється величезний потенціал. Йдеться не про однин або два мільярди євро, а про "багато, дуже багато мільярдів".
Агентство dpa звертає увагу на вислови Оуенса, що піддав критиці широкі можливості банків за допомогою обхідних шляхів ухилятися від сплати податків. Він нагадав, що від фінансових інститутів до скарбниці надходить значно менше коштів, ніж від інших галузей. У банківського сектора є чимало способів досягти зниження податкових виплат.
У цьому зв'язку експерт послався на досвід Австралії, Ірландії і Великобританії, уряди яких за рахунок впорядкування системи оподаткування мають намір забезпечити збільшення надходжень до бюджету як мінімум на 20 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас