Уряд виділив 625 млн грн на добудову Дарницького мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виділив 625 млн грн на добудову Дарницького мосту

169
Кабінет міністрів України виділив Національному агентству з питань підготовки України до Євро-2012 625 млн грн. із Стабілізаційного фонду на будівництво Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві.
Як повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку, відповідне рішення прийняте на засіданні уряду 7 липня.
Як повідомлялося, в червні поточного року Кабмін перерахував 100 млн грн. бюджетних коштів Державному територіально-галузевому об'єднанню "Південно-Західна залізниця" на погашення заборгованості перед підрядчиками за будівельні роботи, виконані на Дарницькому мосту.
Будівництво Дарницького залізнично-автомобільного мосту почато на виконання розпоряджень уряду від 10 грудня 2003 року і 15 жовтня 2004 року, а також закону "Про залучення кредитних ресурсів для фінансування проектування і будівництва залізнично-автомобильного мостового переходу через річку Дніпро в місті Києві". Замовником проектування і будівництва мосту виступила Південно-Західна залізниця. Ініціатором будівництва цього моста був Георгій Кирпа, який обіймав на той час посаду міністра транспорту.
Уряд Віктора Януковича в 2004 році залучив під будівництво мосту кредит Deutsche Bank на $700 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас