Імміграція до розвинутих країн зменшилась внаслідок кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імміграція до розвинутих країн зменшилась внаслідок кризи

474
Організація економічного співробітництва і розвитку заявила, що імміграція до багатих країн під час світової економічної кризи трохи зменшилась унаслідок того, що попит на робочу силу впав.
В доповіді зазначається, що всього 4,4 млн. осіб мігрували до країн ОЕСР в 2008 р. Це на 6% менше, ніж роком раніше. Протягом попередніх 5 років щорічний приріст становив в середньому 11%. Попередні національні дані показують, що міжнародна міграція знову впала в 2009 р.
В ОЕСР проживає приблизно 75 млн. мігрантів трудового віку. Найбільша кількість працездатних іммігрантів - 30 млн. осіб у віці від 16 років перебуває в США, що складає 14,5% від загального населення країни. Проте у відсотковому співвідношенні на першому місці серед країн ОЕСР стоїть Австралія, де іммігранти становлять 27,7% від працездатного населення.
Рівень безробіття серед мігрантів-чоловіків збільшився порівняно із чоловіками, які залишилися на батьківщині, тому що багато мігрантів працюють в галузях, котрі сильно постраждали від кризи, таких, як будівництво, готельний і ресторанний бізнес.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас