Аналітики: Банки знизили ставки по всіх видах кредитів для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Банки знизили ставки по всіх видах кредитів для бізнесу

Кредит&Депозит
5272
Після стрімкого зниженням депозитних ставок було зниження процентних ставок по кредитах для бізнесу, які в червні 2010 року впали на 0,1-1,8 процентних пункту по всіх видах кредитування.
Згідно з дослідженням, проведеним компанією "Простобанк Консалтинг", в червні 20 банків - лідерів ринку знизили ставки по всіх видах кредитів для малого і середнього бізнесу.
Середні реальні ставки по кредитах в національній валюті для юридичних осіб і динаміка зміни ставок за місяць
Джерело: Простобанк Консалтинг
Найбільше подешевшали кредити на придбання обладнання і на поповнення обігових коштів. При цьому вартість кредитів на поповнення обігових коштів почала знижуватися ще в квітні - з 27,8% до 25% річних.
Ця ж тенденція стосується і автокредитів, ставки по яких з початку року впали з 27,8% до 23% річних. Кількість програм по цьому виду кредитування збільшилася з 4-х (на початок 2010 р.) до 24-х (на червень 2010 р.).
Експерти прогнозують продовження тенденції зниження кредитних ставок в 2010 р. "Конкуренція серед банків зростає, тому ставки по кредитах можуть знизитися до кінця року ще на 2-3 процентних пункту", - говорить начальник управління організації продажів малому і середньому бізнесу Южкомбанку Наталія Носова.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас