Оцінка зростання ВВП Великобританії в I кварталі збережена на рівні 0,3%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка зростання ВВП Великобританії в I кварталі збережена на рівні 0,3%, як і очікувалося

Казна та Політика
95
ВВП Великобританії зріс в першому кварталі 2010 року на 0,3% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління.
Таким чином, оцінка збільшення ВВП була збережена в порівнянні з оголошеним раніше показником, що збіглося з прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Падіння ВВП Великобританії відносно першого кварталу 2009 року склало 0,2%, що також збіглося з оголошеними раніше даними і чеканнями експертів.
Оцінка зростання виробничого сектора Великобританії в першому кварталі була погіршена до 1% з 1,2%, сфери послуг - покращена до 0,3% з 0,2%.
При цьому оцінка спаду в будівельному секторі була збільшена до 1,6% з 0,5%.
Банк Англії минулого тижня зберіг незмінними базову процентну ставку і обсяг програми викупу активів, щоб підтримати відновлення економіки країни в умовах скорочення бюджетних витрат і несприятливої ситуації в єврозоні.
"Ми, вочевидь, побачимо, що темпи зростання економіки відновилися в другому кварталі, - відзначив економіст Royal Bank of Scotland в Лондоні Рос Уолкер. - Темпи підйому у Великобританії, можливо, досягли 0,5%, і позитивна тенденція має зберегтися в другій половині року".
Згідно з даними Національного інституту економічних і соціальних досліджень Великобританії, темпи зростання ВВП країни зросли в другому кварталі 2010 року більш ніж удвічі - до 0,7%. Офіційні дані щодо ВВП за минулий квартал будуть опубліковані 23 липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас