ЄЦБ може згорнути інтервенції на ринку суверенних облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може згорнути інтервенції на ринку суверенних облігацій

Казна та Політика
222
Європейський центральний банк (ЄЦБ) вказав на те, що може згорнути програму своїх екстрених інтервенцій на ринку суверенних облігацій на тлі зниження напруженості на фінансових ринках і поліпшення економічних прогнозів. Як повідомила британська газета FT, на яку посилається ІТАР-ТАРС, обсяг придбання банком боргових зобов'язань європейських урядів скоротився минулого тижня до 4 млрд євро в порівнянні з 16,5 млрд в середині травня, коли ці інтервенції були розпочаті.
Юрген Штарк, який входить до числа членів ради керівників ЄЦБ, в зв'язку з цим відзначив, що зменшення масштабів подібних операцій банку відображає поліпшення ринкових умов. "Якщо ситуація продовжить виправлятися, то немає необхідності продовжувати (ці заходи)", - заявив він.
ЄЦБ оголосив про початок інтервенцій на ринку держоблігацій в розпал боргової кризи країн зони євро. Це сталося 10 травня, після того, як доступ до коштів на ринку довгострокового позикового капіталу для деяких держав став складнішим, а для Греції майже закритим. Деталі інтервенцій не розголошуються, проте вважається, що ЄЦБ зосередив увагу на придбанні грецьких, португальських і ірландських суверенних облігацій.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас