Китайське рейтингове агентство оцінило КНР вище, ніж США, Британію і Японію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайське рейтингове агентство оцінило КНР вище, ніж США, Британію і Японію

Казна та Політика
271
Китайська компанія Dagon Global Credit Rating Co. стала першим рейтинговим агентством за межами Західного світу, яке опублікувало суверенні кредитні рейтинги провідних держав. При цьому Китай отримав вищий рейтинг, ніж США, Великобританія і Японія, оскільки бюджетні дефіцити і рівень держборгу в розвинених країнах зростають.
Dagong присвоїла довгостроковим борговим зобов'язанням Китаю в національній валюті рейтинг "АА+" з "стабільним" прогнозом, що вище, ніж рейтинг США - "АА" з "негативним" прогнозом і Японії - "АА-", прогноз "негативний". Німеччина отримала такий самий рейтинг, як і КНР, - "АА+".
"Вищий рейтинг Китаю, ніж США і Японії, виправданий, бо його рівень держборгу набагато нижчий, - говорить аналітик третього за капіталізацією китайського банку Bank of China Ltd. Ши Лей. - Інші китайські компанії також можуть опублікувати суверенні рейтинги, але їм складно добитися визнання від іноземних інвесторів".
При цьому Китай отримав від Dagong максимально можливий рейтинг по зобов'язаннях в іноземній валюті - "ААА", що агентство пояснило величезними золотовалютними резервами КНР, які становлять майже $2,5 трлн.
Рейтинги 27 з 50 оцінених країн Dagong відрізняються від рейтингів, присвоєних їм Moody's Investors Service, Standard & Poor's і Fitch Ratings.
"Можливо, це початок реформи ірраціональної міжнародної системи рейтингів, - заявив голова ради директорів Dagong Гуань Цзяньчжун. - Основна причина світової фінансової кризи і грецької кризи полягає в тому, що існуюча міжнародна система рейтингів не в змозі відобразити справжню платоспроможність держав".
Moody's присвоїло довгостроковим борговим зобов'язанням Китаю в національній валюті рейтинг "А1", що на чотири рівні нижче рейтингу США ("Ааа").
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас