Ромпей: Перші результати переговорів щодо безвізового режиму між Україною і ЄС можуть бути в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ромпей: Перші результати переговорів щодо безвізового режиму між Україною і ЄС можуть бути в листопаді

Казна та Політика
323
Переговори з приводу угоди про асоційоване членство України в ЄС, зону вільної торгівлі й безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом будуть проходити динамічно, і результати можуть з'явитися на саміті Україна-ЄС в листопаді 2010 року, заявив президент Ради ЄС Херман ван Ромпей.
"Я дуже вдячний Вам, пане прем'єр-міністр (Микола Азаров), що Ви назвали три головні цілі, яких ми можемо досягти найближчими місяцями. Це угода про асоціацію - я думаю, що переговори йдуть досить динамічно, трохи складніше йдуть переговори щодо торгівельних питань, але я сподіваюся, що всі невирішені питання ми вирішимо. Стосовно діалогу про надання Україні безвізового режиму - ми зараз виходимо на завершальний етап. Я сподіваюся, що до проведення саміту Україна-ЄС в листопаді у нас вже будуть перші результати", - сказав Х. ван Ромпей на зустрічі з українським прем'єром у п'ятницю в Києві.
Азаров підкреслив, що в Брюсселі завершується черговий раунд переговорів на рівні експертів між Україною і ЄС про створення зони вільної торгівлі. "Ми зацікавлені, щоб це була справді угода про вільну торгівлю, щоб Україна не стикалася з різними обмеженнями, квотами, як зараз", - підкреслив прем'єр.
Азаров закликав ЄС взяти активну участь в модернізації української ГТС: "Для нас надзвичайно важлива участь ЄС в модернізації нашої газотранспортної системи. Нещодавно наш міністр палива і енергетики зустрічався з комісаром з енергетики ЄС - наші пропозиції знаходяться у Вас на робочому столі. Ми чекаємо Вашої відповіді".
Президент Ради ЄС високо оцінив реформи, які проводить уряд України в економіці і суспільному житті. "Я схвалюю реформи, розпочаті президентом України, які зараз проводяться Вашим урядом", - відзначив він, додавши, що продовження програми стенд-бай між Україною і ЄС є позитивним сигналом, який дає ЄС можливість надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі 600 млн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас