У Зімбабве долари США почали прати в пральнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зімбабве долари США почали прати в пральнях

Валюта
1839
Нова послуга з'явилася на сервісному ринку Зімбабве - прання доларів США. Як повідомила британська радіокомпанія ВВС, на яку посилається ІТАР-ТАРС, в найбільших містах цієї африканської держави відкрилися спеціальні пральні, де американській валюті в теплих розчинах з особливими сортами мила надають початкового вигляду.
Навесні 2009 року внаслідок гіперінфляції, яка досягла на той час 230 млн відсотків річних, Центральний банк Зімбабве прийняв рішення припинити ходіння нацвалюти і дозволити проводити всередині країни розрахунки в твердій іноземній валюті, перш за все в доларах.
В результаті на сьогоднішній день американський долар став тут основним засобом платежів. Проте якщо в Сполучених Штатах купюра знаходиться в ходінні в середньому 20 місяців, після чого її вилучають унаслідок ветхості, то зімбабвійці не можуть дозволити собі подібну розкіш, відзначає ВВС. У результаті кожна доларова банкнота використовується доти, поки на ній помітні написи і водяні знаки.
Продовжити термін її життя тепер допоможуть валютні пральні, що володіють спеціальною технологією з прання банкнот. Бажаючі можуть також попросити пропрасувати випрані купюри. Послуга має підвищений попит серед населення, бо на відмитий долар можна придбати більше товарів, ніж на забруднений і неохайний.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас