BP має намір продати свої найбільші родовища на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP має намір продати свої найбільші родовища на Алясці

Енергетика
598
Компанія ВР веде переговори про продаж своїх активів на суму 12 мільярдів доларів, включаючи велику частину в нафтоносному районі Прудо-Бей на Алясці, щоб покрити витрати, пов’язані з великомасштабним розлиттям нафти в Мексиканській затоці, пише газета Sunday Times.
Як стало відомо виданню, переговори ведуться з американською енергетичною компанією Apache, яка заявила про свій інтерес до операції. Наразі компанії обговорюють "структуру угоди і які інші активи можуть бути до неї включені".
Газонафтовий район Прудо-Бей на Алясці вважається найбільшим родовищем в Північній Америці.
Продаж активів буде одним із заходів BP по збільшенню грошового фонду, який виплачує збитки тим, хто постраждав в результаті розлиття нафти в Мексиканській затоці, відзначає американський телеканал Msnbc. Сама компанія в понеділок 5-го липня заявила, що витратила на ліквідацію наслідків розлиття нафти в Мексиканській затоці 3,12 мільярда доларів.
Ця сума включає вартість ліквідації наслідків розливу, вартість будівництва додаткових "розвантажувальних" свердловин, герметизацію свердловини, гранти прибережним країнам і виплати по позовах. До компанії вже подано 95 тисяч позовів від потерпілих, по 47 тисячі з них зроблені виплати на 147 мільйонів доларів.
Адміністрація президента США Барака Обами і представники BP 16 червня досягли попередньої угоди про створення спеціального фонду розміром в 20 мільярдів доларів на компенсації людям і компаніям, які постраждали від витоку нафти в Мексиканській затоці. Передбачається, що обумовлену суму компанія вноситиме на депозитний рахунок поетапно протягом декількох років. Управляти фондом буде Кенет Файнберг, який раніше займався виплатами компенсацій сім'ям загиблих в результаті терактів 11 вересня 2001 року.
Нагадаємо, керована BP платформа Deepwater Horizon затонула в Мексиканській затоці біля берегів штату Луїзіана 22 квітня після 36-годинної пожежі після потужного вибуху, що забрав життя 11 людей. Витік нафти, який почався услід і триває досі, вже завдав збитку американським штатам Луїзіана, Алабама, Міссісіпі, Флорида і загрожує регіону екологічною катастрофою.
Інцидент в Мексиканській затоці став найбільшим аварійним розливом нафти в США, масштаби якого перевищили наслідки від краху танкера Exxon Valdez біля берегів Аляски в 1989 році. Тоді з судна, що сіло на мілину, вилилося близько 260 тисяч барелів нафти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас