Інспекція фінансів Франції зняла підозри із замішаного в скандалі з L'Oreal міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інспекція фінансів Франції зняла підозри із замішаного в скандалі з L'Oreal міністра

Казна та Політика
211
Генеральна інспекція фінансів Франції в неділю відкинула підозри на адресу міністра праці Еріка Верта, якого звинувачували в тому, що він допомагав спадкоємиці косметичної імперії L'Oreal Ліліан Бетанкур уникати податків.
Про це повідомляє Agence France-Presse.
В висновку відомства йдеться, що Верт не втручався в податкові справи Бетанкур, користуючись своєю владою, коли був міністром у справах бюджету.
Нагадаємо, на початку червня в пресі з'явилися розшифровки записів розмов Бетанкур з її фінансовим консультантом Патрісом де Местром. Співрозмовники обговорювали, зокрема, можливість виведення частини активів спадкоємиці за кордон. У зв'язку зі скандалом згадувався і Верт, якого деякі ЗМІ вважають ставлеником найбагатшої жінки Європи в команді Саркозі.
Крім того, пізніше за ЗМІ повідомили, що дружина Верта, яка працює фінансовим консультантом, допомагала Бетанкур ухилятися від податків. Стверджувалося, що майбутній міністр в 2007 році отримав від Бетанкур 150 тисяч євро на потреби передвиборної кампанії Ніколя Саркозі.
8 липня Верт звернувся до суду з клопотанням про захист від наклепу. Суддя має вирішити, чи потрібно проводити за скаргою поліцейське розслідування.
Тим часом, французька прокуратура почала попереднє розслідування повідомлень про нелегальне фінансування передвиборної кампанії Саркозі, в рамках якого вже допитаний начальник дружини Верта, фінансовий консультант Бетанкур, Патріс де Местр.
У свою чергу, Ніколя Саркозі назвав звинувачення на адресу Верта вигадкою, порадивши людям звертати увагу не на домисли, що не мають нічого спільного з реальністю, а на важливіші речі, такі як охорона здоров'я або пенсійна реформа.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас