ПР: Тарифи ЖКГ підвищать до початку опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР: Тарифи ЖКГ підвищать до початку опалювального сезону

Енергетика
1930
Підвищення тарифів буде здійснено в поточному році до початку опалювального сезону, заявив у коментарі для "Дзеркала тижня" перший заступник голови Партії регіонів, глава комітету ВР з питань ЖКГ і регіональної політики Володимир Рибак.
"Тарифи доведеться підвищити. І це буде зроблено в нинішньому році. До опалювального сезону. Місцеві органи влади з врахуванням особливостей кожного регіону вже зараз зобов'язані вести повсякденну роз'яснювальну роботу з населенням. Ніхто під столом не прийматиме рішення і не видаватиме їх на-гора, шокуючи людей. Але є регіони, де місцева влада вже вийшла на рівень собівартості. Тому в одних містах підвищення буде, а в інших - ні", - повідомив Рибак.
При цьому він виступив категорично проти створення центрального органу для контролю за тарифами на комунальні послуги, відзначивши, що якісна регуляція всіх тарифів на комунальні послуги можлива лише на локальному рівні.
"Регулювати ж на центральному рівні можна лише ціну на газ і енергію. Що, власне, сьогодні і робить НКРЕ. В той же час єдиний алгоритм складових тарифів на всі види комунальних послуг - функція центральної влади. Зафіксувати рівень якості цих послуг - теж. Гаряча вода подається цілодобово, з певною температурою. Все інше - функції регіонів", - підкреслив депутат.
При цьому Рибак висловив упевненість, що створювати центральні органи для контролю за тарифами на комунальні послуги не можна.
"Жодних додаткових центральних органів з сотнями чиновників створювати не можна. Це моя тверда позиція. Прозорості все одно не буде. А всі витрати ляжуть на людей. Ми розчинимо проблему і нічого не зробимо", - заявив Рибак.
Проте, як відзначає "Дзеркало тижня", при цьому в п'ятницю, вже після озвученого коментаря, Володимир Рибак проголосував в Раді за створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас