"Кредит-рейтинг" допускає зміцнення гривні у зв'язку зі значною пропозицією валюти на міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-рейтинг" допускає зміцнення гривні у зв'язку зі значною пропозицією валюти на міжбанку

Валюта
381
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" (Київ) допускає зміцнення гривні у зв'язку зі значною пропозицією валюти на міжбанківському валютному ринку.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
Агентство відзначає, що у зв'язку з продовженням притоку іноземної валюти в Україну впродовж останніх двох місяців Національний банк проводив валютні інтервенції, збільшуючи золотовалютні запаси і зміцнюючи гривню.
У сфері держфінансів агентство відзначає зростання податкових надходжень до державного бюджету і залишків бюджетних коштів на єдиному казначейському рахунку.
Та отримане зростання податкових надходжень не дозволяє компенсувати збільшене навантаження на видаткову частину держбюджету внаслідок підвищення соціальних стандартів і, відповідно, збільшення витрат на фінансування бюджетної сфери і дефіциту Пенсійного фонду.
Ліквідність бюджетної системи залишається невисокою, що призводить до затримок з боку Державного казначейства у виконанні платіжних доручень.
Для покриття дефіциту держбюджету були розміщені ОВДП і залучена короткострокова позика від російського "Банку ВТБ".
"Кредит-рейтинг" також відзначає, що за результатами останніх двох місяців сталося скорочення обсягів біржових операцій на фондовому ринку переважно за рахунок операцій з ОВДП.
На думку агентства, це пов'язано з впливом зовнішніх чинників, а саме, бажанням інвесторів зафіксувати прибутковість на фоні негативного новинного фону на зовнішніх ринках.
Як повідомляло агентство, "Кредит-рейтинг" - спеціалізоване рейтингове агентство, яке надає послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень з присвоєнням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас