Мінфін США послабив тиск на Китай з питання зміцнення юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США послабив тиск на Китай з питання зміцнення юаня

Валюта
245
США зобов'язалися стежити за курсом китайського юаня протягом найближчих трьох місяців аби переконатись, що економіка в Азії, яка найшвидше зростає, виконує свої зобов'язання щодо відновлення балансу світової економіки.
Китай зробив "важливий крок" минулого місяця, коли відмінив прив'язку власної валюти до долара і дозволив ринкам підняти курс юаня, заявило вчора американське міністерство фінансів. У доповіді, що охоплює другу половину 2009 р. і початок 2010 р., говориться, що жоден з основних торговельних партнерів США не маніпулював курсом своєї валюти, і що поки незрозуміло, чи вплине зміна політики Китаю на корегування курсу юаня. Міністерство фінансів обіцяло представити ще один огляд в жовтні.
"Важливо, як сильно і як швидко юань зросте відносно долара, заявив міністр фінансів Тімоті Гейтнер. - Ми будемо уважно і регулярно стежити за темпами зміцнення юаня і продовжуватимемо працювати у напрямі розширення експортних можливостей США в Китаї".
Голова казначейства повторив, що це справа Китаю, коли дозволити курсу юаня зростати. Тим самим він не підтримав тиск з боку американських законодавців, включаючи сенатора Чарльза Шумера, які закликають до активнішого зміцнення китайської валюти і погрожують торговельними санкціями.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас