Фондові майданчики України в четвер закрилися різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики України в четвер закрилися різноспрямовано

Фондовий ринок
107
Фондові майданчики України за відсутності чинників, які підкріплюють зростання, закрилися в четвер різноспрямовано: індекс "Української біржі" (УБ) до закриття змінив уранішнє зростання падінням і за підсумками торгівельної сесії знизився на 0,14% - до 2002,11 пункту, тоді як індекс фондової біржі "ПФТС" зріс на 0,95% - до 808,29 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олександр Кушнарьов, після уранішнього зростання на фондовому ринку України, який став реакцією на сформований напередодні позитивний зовнішній фон, його учасники визнали досягнуті цінові рівні непривабливими для покупок і довго не виявляли інтересу до торгів. В результаті індекс УБ після тривалого бічного руху протягом торгівельної сесії на рівні закриття в середу до кінця торгів показав невелике зниження.
При цьому, за словами Кушнарьова, падіння на УБ спостерігалося по більшості паперів індексного кошика, за винятком "Укрнафти" (+1,12%), Укрсоцбанку (+1,36%), Райффайзен Банку Аваль (+1,83%) і Авдіївського коксохімзаводу (+0,55%).
"Схоже, що ринок увійшов до бічного руху, який триватиме як мінімум до початку публікації квартальних фінансових звітів, очікуваних в другій половині липня", - сказав Кушнарьов.
У свою чергу, портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський відзначив агентству, що зовнішній позитив в кінці торгівельної сесії був проігнорований унаслідок низької активності гравців українського фондового ринку.
"Вочевидь, що у гравців вже немає сил грати на підвищення, і корекція на ринках неминуча", - сказав він.
На УБ на тлі зростання світових сировинних ринків у середу зросли в ціні також акції шахт "Комсомолець Донбасу" (+0,96%) і "Червоноармійська-Західна №1" (+0,76%).
В лідерах зниження на УБ були акції "Дакор" (-8,37%), "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-6,51%), "Богдан Моторс" (-4,21%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-3,38%).
Серед "блакитних фішок" найбільше падіння в ціні спостерігалося по паперах концерну "Стиролу" (-3,19%), банку "Форум" (-2,67%) і "Азовсталі" (-1,21%).
Обсяг торгів на фондовому майданчику склав 72,061 млн грн.
На фондовій біржі "ПФТС" в лідерах зростання були акції Авдіївського КХЗ (+10,61%), Райффайзен Банку Аваль (+3,5%) і "Укрнафти" (+2,12%). При цьому найбільше зниження показали папери "Дніпровагонмашу" (-17,33%), "Богдан Моторс" (-5,77%) шахти "Червоноармійська-Західна №1" (-2,53%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас