Народний банк Китаю обіцяє помірно-м'яку політику в другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Народний банк Китаю обіцяє помірно-м'яку політику в другому півріччі

Казна та Політика
161
Народний банк Китаю (НБК) в другому півріччі поточного року збереже помірно-м'яку кредитно-грошову політику, йдеться в заяві за підсумками квартального засідання поради НБК з грошової політики.
НБК в другому півріччі має намір "продовжувати помірно м'яку кредитно-грошову політику, забезпечувати спадкоємність і стабільність своєї політики". Китайський центробанк вважає, що зовнішні умови для економіки країни залишаються сприятливими, світова економіка поступово відновлюється, в той же час в ній "зберігається істотна невизначеність". За оцінкою НБК, в розвитку економіки КНР спостерігаються сприятливі тенденції, зокрема, високими темпами зростають експорт, споживання і інвестиції. Найважливіше завдання в нинішніх умовах - обмеження інфляційних чекань, забезпечення збалансованого економічного розвитку, поліпшення структури економіки.
В 2009 році китайській владі вдалося, незважаючи на глобальну економічну кризу, забезпечити зростання ВВП на 8,7% завдяки різкому зростанню кредитування. Обсяг виданих за рік кредитів перевищив тоді 9,5 трлн юанів (1,4 трлн доларів). У поточному році влада КНР заявляла про намір обмежити зростання кредитування, не вдаючись до різких заходів, здатних підірвати економічне зростання.
Визначений раніше китайським урядом цільовий рівень кредитування в 2010 році складає 7,5 трлн юанів (1,1 трлн доларів). Темпи зростання економіки КНР, що склали в I кварталі 11,9%, зараз поступово сповільнюються. МВФ прогнозує зростання китайського ВВП за підсумками II кварталу на 10,5%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас