Найбільші хімпідприємства України зупинилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші хімпідприємства України зупинилися

Енергетика
1998
Вчора, 7 липня, зупинені основні цехи ЗАТ "Північнодонецький Азот". Як повідомляють "Новини Сєвєродонецька", декількома днями раніше було зупинено і горлівське підприємство "Стирол".
За даними видання, зупинка виробництва пояснюється тим, що на друге півріччя не продовжена пільгова ціна на природний газ для хімічних підприємств.
Інформацію про зупинку північнодонецького підприємства підтвердив і депутат від НУ-НС Геннадій Москаль. Він повідомив, що йому як колишньому губернатору Луганської області, надходить маса дзвінків від жителів міста Сєвєродонецька з повідомленнями про зупинку підприємства.
"За їх інформацією, завод припинив роботу, тому що ціна на газ доведена до 256 доларів за тисячу куб. м, тоді як за часів уряду Юлії Тимошенко завод купував газ по 190 доларів за тисяч куб. м", - сказав Москаль.
За його словами, схожа ситуація може виникнути і на інших хімічних підприємствах. "Процес зупинки виробництва почало і виробниче об'єднання "Стирол". При такій ціні на газ хімічні підприємства є збитковими і нерентабельними, а їх продукція - неконкурентоспроможною на світовому ринку мінеральних добрив", - відзначив депутат.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас