Раді загрожують дочасні перевибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді загрожують дочасні перевибори

Казна та Політика
874
Можливе скасування політреформи 2004 роки призведе до розпуску парламенту, заявив спікер Володимир Литвин.
"Якщо гіпотетично передбачити, що на референдум буде винесено скасування закону про внесення змін до Конституції, як про це вже говорять офіційні особи, то я хочу підкреслити: вибори до Верховної Ради будуть у березні 2011 року", - відзначив він. Він пояснив, що в разі скасування політреформи, вступить в дію стара редакція Конституції. "Згідно з Конституцією 1996 року, а там є чітка позиція, вибори Верховної Ради повинні відбутися в березні 4-го року повноважень парламенту", - відзначив спікер.
За словами Литвина, скасування політреформи тягне за собою багато інших "колізій". "Сьогодні немає закону про внесення змін до Конституції №2222. Є Конституція зі змінами, внесеними цим законом. Крім того, в розділі 13 Конституції визначено порядок змін до Конституції", - сказав він.
Спікер додав, що проведення референдуму про скасування політреформи автоматично поставить питання про необхідність провести референдум щодо НАТО, оскільки з цього питання вже зібрано 4 мільйони підписів.
"Референдум - це пряма норма демократії, але треба заздалегідь прогнозувати не те, якими будуть результати референдуму, а те, що з ними робити", - сказав Литвин.
Нагадаємо, напередодні глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що розширення кола повноважень президента було б доцільним для проведення масштабних реформ.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас