АМКУ має намір вивчити обґрунтованість цін на авіаперельоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ має намір вивчити обґрунтованість цін на авіаперельоти

Енергетика
171
Антимонопольний комітет має намір вивчити економічну обґрунтованість цін авіаквитків на рейсах внутрішнього і міжнародного сполучення.
Про це заявив голова АМКУ Олексій Костусєв під час інтернет-конференції на сайті liga.net.
"Мене, наприклад, дуже дивує, коли вартість авіаквитка з Києва, наприклад, до Дніпропетровська дорівнює вартості квитка з Києва до того ж Лондона. Ми обов'язково розберемося з цим питанням і зробимо все для того, щоб ціни на транспорті були економічно обґрунтованими", - заявив Костусєв.
Крім того, один з користувачів сайту звернувся до голови АМКУ з проханням вивчити вартість квитків на автобуси, що курсують по маршруту "Київський залізничний вокзал, - міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область)", яка, за даними користувача, складає 25 гривень за рейс.
"Що стосується автобусів фірми "Політ", та заява в АМКУ не надходила... Ваше питання я вважатиму такою заявою і доручу нашим фахівцям почати розслідування", - сказав Костусєв.
Після того як перевірка буде завершена, він пообіцяв оприлюднити її результати.
Як повідомляло агентство, 5 липня Господарський суд Києва визнав недійсним накладення АМКУ штрафу у розмірі 20 млн. гривень на компанію "Лук-Авіа Ойл" (Київ) за необґрунтоване підвищення цін на авіапальне.
28 квітня комітет оштрафував спільне підприємство "Кребо", компанії "Укртатнафта" (Полтавська область) і "Лук-Авіа Ойл" на 230 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при встановленні завищених цін на авіапальне в аеропорту "Бориспіль".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас