Експерти: BP витратить 60 млрд дол. на компенсаційні виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: BP витратить 60 млрд дол. на компенсаційні виплати

Енергетика
169
Британська ВР буде змушена направити $60 млрд протягом найближчих п'яти років як компенсаційні виплати від збитку, завданого розлиттям нафти в Мексиканській затоці в результаті вибуху платформи, повідомила газета "Аль-Джазіра", яка видається в Саудівській Аравії, із посиланням на незалежних експертів.
Газета нагадує, що BP вже витратила понад $3 млрд на заходи з ліквідації наслідків аварії, а також на роботи з усунення витоку нафти. При цьому вона спростувала повідомлення, що готує додаткову емісію акцій для фінансування подальших робіт і виплат.
На думку аналітиків, британській компанії вдасться уникнути банкрутства в разі, якщо світова ціна нафти протягом найближчих років залишиться на рівні $70 за барель. Якщо ж цей показник складе $50 і нижче, BP опиниться в ризикованій ситуації, яка може призвести до її банкротства.
"Аль-Джазіра" підкреслює, що раніше британська компанія заявляла про свою готовність протистояти можливій фінансовій кризі, закумулювавши для цього протягом року $30 млрд. За рахунок продажу неосновних активів BP має намір отримати $10 млрд, ще $9 млрд - у формі банківських позик, решту $11 млрд - за рахунок зниження дивідендів акціонерів і зменшення капітальних вкладень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас