Фондові індекси України в четвер відновили зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в четвер відновили зростання

Фондовий ринок
104
Фондові індекси України в четвер відновили зростання після невеликого корегування вниз в середу. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) за п'ять хвилин торгів виріс на 2,17% - до 2048,49 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,62%, до 805,64 пунктів.
На думку інвестиційного консультанта інвесткомпанії "Драгон Капітал" Руслана Балабана, в цілому падіння індексів в середу можна розглядати як корекцію, яка послідувала після трьох днів упевненого зростання. "Після підвищення індексів протягом трьох днів ринку було необхідно передихнути, аби набратися сил для нового зростання", - сказав він.
Крім того, додав експерт, безпосередня близькість індексу УБ до технічного рівня 2010 пунктів дозволяє передбачити, що він буде "пробитий" вже цього дня; тим самим продовжиться формування короткострокового висхідного тренду.
Балабан також передбачає, що до кінця поточного тижня індекс УБ може підійти до дуже сильного рівня 2170 пунктів. "Спроба здолати даний рівень була здійснена в середині червня, проте вона не увінчалася успіхом - ми стали свідками корекції на 15%", - сказав він. В той же час, додав експерт, падіння ринку на 5-7% може призвести до формування фігури розвороту "голова і плечі", що вказуватиме на високу вірогідність зниження індексів від сьогоднішнього рівня на 15-20%.
За оцінками менеджера з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал" Тетяни Чуб, до закриття торговельного тижня в п'ятницю індекс УБ, ймовірно, утримає узятий рівень в 2000 пунктів, що відповідатиме зростанню приблизно на 2% порівняно зі значенням попереднього тижня.
Як відзначила Чуб, зараз цей рівень є психологічним рубежем для ринку.
В цілому, за даними Балабана, в даний час складається сприятливе зовнішнє тло, що додає упевненості уранішньому зростанню. Зокрема, в "зеленій зоні" закрилися європейські індекси: FTSE100 підріс на 1%, DAX - на 0,87%, CAC40 - на 1,76%.
Крім того, істотним підвищенням провідних індексів закрився фондовий ринок США. Як зазначив Р.Балабан, інвесторів обрадував звіт Міжнародної ради торговельних центрів, за яким темпи зростання роздрібних продажів в США за останні п'ять місяців були найбільш значними з 2006 року. У результаті DowJones додав 2,82%, S&P - 3,13%, Nasdaq - 3,17%.
В середу зранку також демонструють зростання азіатські індекси: Nikkei 225 підвищився на 2,76%, Hand Seng - на 1,47%. Експерт також відзначив підвищення цін на нафту на 0,5% після зниження протягом останніх днів.
Єдиним розчаруванням, за словами Р.Балабана, є ф'ючерс на S&P, торги з якого проходять зі зниженням на 0,2%.
На "Українській біржі" торговельна активність тримається на високому рівні. У лідерах зростання знаходяться акції Полтавського ГЗК (+4,21%), трубного заводу (+4,1%) і "Укрнафти" Новомоськовського (+3,81%). При цьому, як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, високий попит на акції останнього спостерігається на тлі чекань учасників ринку сильної фінансової звітності компанії за другий квартал поточного року, яка буде оприлюднена до кінця місяця, і можливого закриття реєстру для виплати дивідендів за 2006 рік.
Із банківських паперів найбільший попит сконцентрований на акціях Укрсоцбанку (+3,13%), в той же час акції Райфайзен Банку Аваль (+3,47%) і банка "Форум" (+1,56%) торгуються досить мляво.
Аналогічна ситуація складається і на фондовій біржі "ПФТС": з ранку зростають акції "Укрнафти" (+3,23%), Полтавського ГЗК (+4,14%), Райффайзен Банку Аваль (+2,8%).
Разом з тим екстремальне зростання показують папери Авдіївського КХЗ, ціна яких за результатами останньої операції зросла на 11,13%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас