Європейські біржі закрились зростанням в очікуванні стрес-тестів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські біржі закрились зростанням в очікуванні стрес-тестів банків

Фондовий ринок
191
Провідні європейські фондові індекси продемонстрували позитивну динаміку на торгах в середу на тлі позитивного настрою інвесторів відносно результатів стрес-тестів банківського сектора регіону, які будуть оприлюднені наприкінці поточного місяця. До закриття торгів британський індекс FTSE 100 виріс на 1% - до рівня 5 014,82 пунктів. Німецький DAX 30 підвищився на 0,87% - до 5 992,86 пунктів. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів збільшився на 1,76% - до 3 483,44 пунктів.
Під час торговельної сесії зростанням котирувань відзначились представники банківського сектора Європи, які відреагували на оптимізм, що з'явився, заснований на неофіційних повідомленнях про те, що результати проведених стрес-тестів можуть виявитися не такими поганими, як очікувалося раніше. Крім того, згідно з неофіційними даними, в середу ввечері Європейський комітет органів банківського нагляду опублікує інформацію за методологією проведення стрес-тестів, оприлюднить список учасників і дату публікації результатів, що для інвесторів означає велику міру прозорості ринків.
Додатковою стимул-реакцією для позитивних настроїв на фондових ринках стали повідомлення американського банку State Street, який прогнозує, що його операційний прибуток в II кварталі виявиться вищим за очікування аналітиків. "Ця заява збільшила надії інвесторів на те, що фінансові показники світових банків за квартал виявляться в цілому досить позитивними", - сказав Reuters аналітик City Index Джошуа Реймонд.
Під час торговельної сесії була зафіксована негативна динаміка європейських фондових індексів, викликана у тому числі і макроекономічною статистикою. Так, стало відомо, що обсяг промислових замовлень у Німеччині в травні поточного року несподівано знизився на 0,5%. При цьому в квітні було зафіксовано зростання показника на 3,2%. Крім того, ринки знаходяться в очікуванні виступу президента Європейського центрального банку Жана-Клода Тріше в четвер після того, як Центробанк прийме рішення щодо ставок, які, на думку аналітиків, не зміняться.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас