Фондовий ринок України змінив оптимізм на негатив - індекс УБ втратив 0,85% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України змінив оптимізм на негатив - індекс УБ втратив 0,85%

Фондовий ринок
136
У другій половині вчорашньої торговельної сесії індекс S&P 500 не зміг утриматися вище за недавній рівень підтримки 1040 пунктів, який тепер виступив як рівень опору. В результаті, не дивлячись на те, що за підсумками торгів промисловий індекс Dow Jones продемонстрував зростання вперше за одинадцять торговельних сесій, учасники ринку отримали швидше негативний сигнал перед стартом торгів середи 7 липня. Так, торги в азійському регіоні проходили разнонаправлено, європейські майданчики відкрилися гепом вниз, а європейська валюта і нафта демонстрували негативну динаміку на відкритті Української біржі.
"Головною причиною деякої паузи в технічному відскоку препроданих ризикових активів, виступили, як це не парадоксально, технічні чинники", - зазначає Павло Ільяшенко, старший аналітик інтернет-брокера iTrader. Значна частина учасників ринку залишається песимістично налаштованою відносно перспектив ринку акцій, тому досягнення першого важливого рівня опору північноамериканськими фондовими індексами спровокувало хвилю фіксації прибутку тими, хто, що грає на підвищення, а також відкриття нових коротких позицій короткостроковими песимістами. Відсутність важливих економічних новин напередодні завтрашнього засідання ЄЦБ і Банка Англії дозволила учасникам ринку концентрувати увагу на безпосередній динаміці ринків, що дозволило відновити колишній баланс оптимізму. Внаслідок чого ризикові активи продемонстрували позитивну динаміку під час торговельної сесії. Так, основні європейські фондові індекси вийшли на позитивну територію ще за годину до відкриття американських фондових майданчиків, а індекс УБ зумів відіграти левову частку уранішніх втрат.
У середу, 7 липня, торги на українському фондовому ринку проходили на негативній території. "Відкриття торгів проходило з гепом вниз, після чого зниження посилилося, в другій половині дня переважали покупки", - розповідає трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекін. На закритті торгів значення індексу УБ склало 2004,89 базисних пункти, що нижче за рівень закриття торгів попереднього дня на 0,85%. Обсяг торгів за день склав 95,3 млн. гривень, з яких 22 млн. гривень, - обіг в секції термінового ринку. За підсумками торгів більшість ліквідних паперів виявилися в червоній зоні. Гірше за ринок торгувалися акції LUAZ, MTBD і SHCHZ капіталізація яких за день зменшилася на 5,3%, 4,59% і 5,29% відповідно. За обсягом торгів лідирують UNAF і CEEN, з результатом 18,8 млн. гривень і 5,8 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій - UNAF і USCB, з яких уклали 477 і 203 операції.
Оскільки індексу УБ вдалось знов закріпитися вище за рівень 2000 пунктів, шанси для продовження короткострокової висхідної тенденції порівняно високі. Основним ризиком для вітчизняних спекулянтів залишається динаміка американських фондових майданчиків, а саме перспективи індексу S&P 500 закріпитися вище за рівень 1040 пунктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас