НБУ закликає розібратись із розголошенням Сведбанком Інвест конфіденційної інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає розібратись із розголошенням Сведбанком Інвест конфіденційної інформації

Казна та Політика
920
Національному банку України (НБУ) доцільно вивчити ситуацію з розголошенням банком "Сведбанк Інвест" (Київ) конфіденційної інформації про клієнтів і застосувати відповідні заходи впливу, якщо такі факти підтвердяться, вважає член парламентського комітету з питань податкової і митної політики Валерій Дубіль (фракція БЮТ).
"Чимало звернень стосується розголошення ПАТ "Сведбанк Інвест" конфіденційної інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнтів. Прошу розглянути це звернення, перевірити наведені факти і в разі їх підтвердження вжити заходів відповідного реагування", - вказується у зверненні парламентаря до глави НБУ Володимира Стельмаха, текст якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".
За документом, банк допустив протизаконне розголошення інформації, зокрема, відносно екс-першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука: окремі засоби масової інформації отримали копії певних документів і коментарі представників кредитно-фінансової установи.
"Особливе занепокоєння у заявника викликає те, що велика частина переданої інформації не відповідає дійсності".
Комментируя агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію, що склалася, Корнійчук повідомив, що не брав позики в Сведбанку Інвест.
"Жодних кредитів у Сведбанку Інвест особисто я не брав. З іншого боку, неповернення комерційних кредитів в кризовий час, на жаль, є поширеною практикою", - сказав він.
"Сумлінні кредитори в таких випадках проводять переговори з позичальниками, не поширюючи при цьому конфіденційну інформацію про своїх контрагентів. Такі просочування інформації викликають питання: чи не буде опублікована інформація про інші кредитні договори, укладені Сведбанком Інвест з юридичними і фізичними особами?", - додав Корнійчук.
За українським законодавством, інформація відносно діяльності і фінансового становища клієнтів банків є банківською таємницею: фінустанови зобов'язані забезпечувати її належне збереження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас