Фондові майданчики України відкрилися в середу "гепом" вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики України відкрилися в середу "гепом" вниз

Фондовий ринок
140
Фондові майданчики України після триденного зростання, відкрилися в середу "гепом" вниз. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) за хвилину торгів впав на 1,58% - до 1990,23 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,1%, до 805,6 пункту.
За словами інвестиційного консультанта інвесткомпанії "Драгон Капітал" Руслана Балабана, уранішнє зниження відбувається на помірно негативному зовнішньому фоні. "Після декількох днів зростання "бики" на світових майданчиках, схоже, вирішили відпочити, про що свідчить закриття американських фондових майданчиків у вівторок з невеликим підвищенням індексів після досить волатильної сесії", - сказав він.
Як відзначив Р.Балабан, невпевненість ринку США перекинулася на інші фондові ринки. З ранку в "червоній зоні" торгуються азіатські ринки: Nikkei 225 опустився на 0,7%, Hang Seng - на 1,22%. Ф'ючерс на індекс S&P також торгується зі зниженням на 0,35%. "Гепом" вниз відкрилися також російські індекси - падіння за перші 10 хвилин торгів склало 1%.
За словами експерта, до полудня очікується вихід статданих щодо ВВП єврозони, які, можливо, скоректують настрої інвесторів на середньострокову перспективу і чекання стосовно процентних ставок ЄЦБ і Банку Англії, рішення щодо яких будуть прийняті в четвер.
В лідерах зниження на УБ - акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-8,33%), Райффайзен Банку Аваль (-2,79%) і Північного ГЗК (-2,71%).
В позитивній зоні торгуються акції "УкрАВТО" (+3,08%) і "Мостобуду" (+1,18%), по яких укладені лише на 20 тис. грн.
Найактивніше торгуються папери "Мотор Січі" (-1,47%), "Укртелекому" (-1,47%) і "Укрнафти" (-0,79%).
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, негативу паперам "Мотор-Січі" додала пропозиція РФ Україні розглянути питання використання на літаках Ан-148 російсько-французького двигуна SaM-146.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас