Індекс УБ завоював новий рівень - 2000 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ завоював новий рівень - 2000 пунктів

Фондовий ринок
145
Ринки ризикових активів переживають потужний технічний відскок після спроби нелогічного зниження під час азіатської торгівельної сесії. На тлі вихідного дня на фондових майданчиках в США європейські акції завершили вчорашню сесію незначним зниженням, проте перепроданість ризикових активів і дуже негативний тон коментарів медіа вказували на високу вірогідність відскоку через дію концепції протилежної думки.
"Таким чином, нічне зниження ф'ючерсів на індекс S&P 500 позначок в 1000 пунктів, стало тим, що активні трейдери називають "похід за стопами", після чого вартість ризикових активів почала стрімке відновлення", - розповідає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
Станом на завершення торгів на Українській біржі, на світових майданчиках спостерігається сильний позитивний трендовий день. Так, індекс S&P 500 на відкритті торгується вище від максимальних значень попереднього четверга і п'ятниці, ф'ючерси на нафту консолідуються на позначці $73 за барель, що також відповідає триденному максимальному значенню.
Єдиним порівняно слабким місцем на карті ризикових активів виступала європейська валюта на тлі незначного зростання прибутковості європейських боргових зобов'язань. Проте, на відкритті торгівельних майданчиків США, євро з легкістю здолало рівень 1,26, вказуючи на посилення позитивних настроїв глобальних інвесторів.
Єдиними важливими економічними даними вівторка, 6 липня, стала публікація індексу оптимізму в секторі послуг Сполучених Штатів (ISM Non-Manufacturing PMI), значення якого, як і передбачалося, виявилося нижчим за чекання учасників ринку. Проте посилення позитивної динаміки ризикових активів під час торгівельної сесії вказувало на те, що інвестори готові проігнорувати потенційно негативні дані. "Таким чином, наша ідея про те, що сповільнення економічної активності на даний момент переважно враховані, в поточних цінових рівнях підтверджується", - відзначає Ільяшенко.
У вівторок, 6 липня, на українському фондовому ринку продовжилося стрімке зростання. Після відкриття торгів з гепом вгору, ринок продовжив висхідний рух. На закритті торгів значення індексу УБ склало 2022,16 базисних пунктів, що відповідає приросту в 4,65% відносно рівня закриття торгів попереднього дня.
Обсяг торгів за день зріс до 103,3 млн. гривень, з яких 18,3 млн. гривень оборот в секції термінового ринку. За торгівельну сесію ліквідні папери показали значний приріст, окрім акції MMKI і HRTR, ціна які не змінилася за торгівельну сесію. Краще за ринок торгувалися акції банківського сектора, так BAVL і USCB відросли на 7,36% і 6,16%. За обсягом торгів лідирують UNAF і CEEN, з результатом 11,8 млн. гривень і 8,6 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій - ALMK і UNAF, по яких уклали 274 і 512 операції.
"Індекс S&P 500 наближається до вузького діапазону опору на рівні 1040 пунктів. Якщо основним північноамериканським індексам удасться утримати поточні рівні до кінця сьогоднішньої торгівельної сесії, ми зможемо чекати зміцнення позицій Індексу УБ вище позначки 2000 пунктів", - вважає аналітик iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас