Експерт: Зростання економіки США сповільниться в другій половині року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання економіки США сповільниться в другій половині року

Казна та Політика
256
Президент Федерального резервного банку Далласа Річард Фішер заявив, що економіка США, швидше за все, сповільнить своє зростання, оскільки портфель ризиків і "провисання" ринку житла продовжують обмежувати споживачів.
В другій половині року в США спостерігатиметься "сповільнення економічного зростання в порівнянні з тим, що ми мали в I і в II кварталі", заявив Фішер в інтерв'ю японській діловій газеті Nikkei. За його оцінками, економічне зростання в США спостерігатиметься у розмірі 2-3% і, швидше за все, буде "ближче до нижньої межі цього діапазону".
Фішер вказав на відсутність "споживчих сил", нарікаючи на високий рівень безробіття, занепокоєння з приводу фінансових ринків, а також нездатність споживачів позичати під заставу своїх будинків через падіння їх вартості.
Глава ФРБ Далласа також вказав на необхідність прояснити невизначеність в реформі охорони здоров'я. "Компанії не знають, які будуть витрати на охорону здоров'я, - сказав він. - Поки це питання не уточниться, для бізнесу буде дуже важко щось планувати".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас