Росіянам збільшать норму вивозу готівкової валюти за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам збільшать норму вивозу готівкової валюти за кордон

Казна та Політика
237
Президія уряду РФ пропонує президенту Дмитру Медвєдєву збільшити норму вивозу готівкової валюти з РФ без декларації з 3 тис. доларів до 10 тис. Про цей РБК повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Володимира Путіна Дмитро Пєсков.
За його словами, рішення про надання главі держави відповідного документа прийнято на засіданні президії в понеділок. "Питання пропрацьовано, у тому числі на міжвідомчому рівні, але остаточне рішення має прийняти президент", - сказав Пєсков.
В даний час громадяни при перетині кордону повинні декларувати одноразовий вивіз готівкових рублів або валюти понад 3 тис. доларів і дорожніх чеків, якщо їх вартість перевищує 10 тис. доларів. При цьому дозволено ввезення рублів, іноземної валюти, дорожніх чеків і цінних паперів в сумі до 10 тис. доларів без декларації.
Відзначимо, що заборона на вивіз великих сум грошей існує в більшості країн світу. Наприклад, в Євросоюзі торік був розроблений закон, відповідно до якого при виїзді з ЄС громадянам дозволяється провозити без декларації 10 тис. євро. Такі ж правила з 2008 року діють на Україні. Всі ці заходи спрямовані на боротьбу з відмиванням грошей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас