Євро тягне ринок нерухомості Естонії вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро тягне ринок нерухомості Естонії вгору

Валюта
533
Зростання числа операцій купівлі-продажу нерухомості і земельних ділянок в країні в другому кварталі поточного року на 25% відносно того ж періоду року минулого зумовлене схваленням Європейською комісією переходу країни на євро з 2011 року і поліпшенням її економічних перспектив.
Нагадаємо, що сумарна вартість операцій з нерухомістю в Естонії, здійснених протягом квітня-червня, склала €23,8 млн. Це на 12% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
За оцінками Міністерства фінансів і Центробанку Естонії, економіка країни почала зростати в останньому кварталі минулого року. Поліпшення становища на ринку нерухомості скорочує збитки банків по кредитах, і, на думку аналітиків, цей рік банківський сектор Естонії може завершити "в плюсі", повідомляє портал DV.ee.
В червні виконавчий директор EFTEN Capital Вільяр Аракас заявив, що перехід на євро не викличе чергового ралі на ринку нерухомості, бо в приватного сектора набрано багато кредитів, банки стали консервативнішими при видачі позик, а ситуація на ринку праці дуже складна.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас