Фондовий ринок. Підсумки дня: вихідні в США знизили активність гравців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: вихідні в США знизили активність гравців

Фондовий ринок
155
Торги на російських фондових майданчиках в понеділок завершилися в плюсі. За підсумками дня індекс ММВБ зріс на 0,32% до 1 292,19 пункту, індекс РТС - на 0,1% до 1 318,01.
Папери показали різноспрямовану динаміку. На ММВБ котирування "Газпрому" знизилися на 0,13%, "Роснафти" - на 0,69%, "Лукойлу" - на 0,1%, папери Сбербанку подорожчали на 0,53%, ВТБ - на 1,91%.
Аналітики відзначають, що активність на ринку була низькою. "В умовах вихідного дня в США особливих ідей на ринку не було. При невисоких оборотах серед лідерів зростання можна відзначити акції ВТБ: ймовірно, спекулятивно налаштовані інвестори вирішили відіграти новину про можливу операцію ВТБ і Транскредитбанку", - розповідає начальник управління інформаційної і аналітичної підтримки Бінбанку Михайло Гонопольський.
За його словами, торги в Європі стартували сьогодні в різних країнах по-різному - в Італії спостерігається зниження в межах 0,5-0,8%, іспанський і німецький фондові індекси демонструють незначне зростання.
Динаміка на європейських майданчиках змогла підтримати гравців російського ринку. "Сьогодні в першій половині торгів російський ринок зміг продемонструвати невелике зростання, чому сприяла динаміка європейських майданчиків. З середини дня ринок перейшов в бічний рух в досягнутих рівнів через низьку активність, пов'язану з відсутністю торгів у США. При цьому в останні години також впала волатильність торгів", - розповідає начальник аналітичного відділу компанії NeTtrader.ru Богдан Зварич.
Аналітики вважають, що завтра ринок відіграватиме вимушений простій. "В той же час для значимих рухів учасникам торгів життєво необхідні принципово нові орієнтири, відмінні від макроекономічної статистики і абстрактних політичних заяв, а чи виникнуть такі орієнтири в найближчу добу - велике питання", - пояснює керівник активами "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігор Киссель.
За словами Михайла Гонопольського, сезон корпоративних звітів у США стартує лише з 12 липня, коли свою звітність за II квартал поточного року оприлюднить Alcoa. "Проте вже напередодні активної стадії сезону звітностей за II квартал окремі компанії можуть почати давати коментарі з приводу своїх результатів в рамках поточного тижня", - додає він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас