Український фондовий ринок почав тиждень оптимістично - індекс УБ зріс на 2,12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок почав тиждень оптимістично - індекс УБ зріс на 2,12%

Фондовий ринок
144
Перший торгівельний тиждень липня почався в спокійному режимі. Світові торгівельні майданчики відігравали наслідки п'ятничної публікації даних про динаміку показників ринку праці в Сполучених Штатах, на тлі вихідного дня на американських майданчиках. "Причому, п'ятнична відсутність консенсусу в реакції американських гравців позначилася і на торгівельній активності понеділка - так, на ринках ризикових активів спостерігається переважно нейтральна динаміка", - відзначає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільшенко.
Ф'ючерси на індекс S&P 500 демонстрували слабке зростання практично до відкриття торгів на Українській біржі, після чого ініціативу перехопили такі ж слабкі ведмеді. Британський FTSE 100 більше 10 разів перетинав рівень закриття попередньої торгівельної сесії, європейська валюта перебуває під слабким тиском продавців, а ф'ючерси на нафту спустилися до мінімального значення п'ятниці. Єдиним порівняно негативним сигналом є оновлення локального максимуму ф'ючерсами на п'ятирічні казначейські зобов'язання США.
В понеділок, 5 липня, торги на українському фондовому ринку знов проходили в зеленій зоні. "Після позитивного відкриття торгів, ринок сповз на негативну територію, далі зростання поновилося з новою силою", - розповідає Олег Щокін, трейдер інтернет-брокера iTrader. На закритті торгів значення індексу УБ склало 1932,27 базисних пунктів, що на 2,12% вище рівня закриття торгів попереднього дня. Обсяг торгів за день склав 82,8 млн. гривень, з яких 18,8 млн. гривень, - оборот в секції термінового ринку. За підсумками торгівельної сесії більшість ліквідних паперів додали у вазі, винятком були акції SMASH і STIR, які втратили за день 5,8% і 4,17% відповідно. Краще за ринок торгувалися акції автомобілебудівного сектора, так KRAZ і LUAZ відросли на 6,26% і 5,15%. За обсягом торгів і кількістю укладених операцій лідирують UNAF і MSICH, з результатом 11,6 млн. гривень і 8,4 млн. гривень, і з 519 і 252 операціями відповідно.
"Унаслідок відновлення торгів на американських майданчиках динаміка ризикових активів під час завтрашньої торгівельної сесії активізується", - прогнозує Ільяшенко. У вівторок очікується публікація фінальних даних про значення європейського ВВП в першому кварталі поточного року, що в разі перегляду в бік пониження може додати додатковий негативний імпульс учасникам ринку. В такому разі Індексу УБ треба буде відстояти подоланий сьогодні рівень 1900 пунктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас